EGYPTEN BRINNER I VÄNTAN PÅ EN VACKER DRÖM



Egypten håller på att falla. Efter Mubrak styrt landet med järnhand i 30 år har nu människorna gjort uppror och kräver nu frihet och demokrati men också möjligheter till jobb och ett gott liv utan fattigdom. Jag har goda förhoppningar om att denna revolution och demokratiseringsprocess kan lyckas men det finns ett orosmoment i en eventuellt militärkupp om militären väljer att inte stödja Mubrak men inte heller stödja ett skapande av en egyptisk demokrati.

Det brinner verkligen i Egypten. Plundring, tårgas, bränder blandas i en salig sörja och nånstans i allt det där smutsiga och våldsamma finns en vacker dröm, en vacker vision, en vacker längtan efter en stat i harmoni, lugn och välmående. Drömmen lever i allra högsta grad och de närmaste veckorna kommer visa om Egypten blir historiska då de som en av få stormakter i sin viktklass och med mäktiga kontakter som USA faller. Det kan bli genombrottet för verklig demokrati och inte bara enstaka protester runt omkring mellanöstern och arabvärlden.

Mina tankar går till folket runt om i världen som just nu kämpar för självklara rättigheter som frihet och demokrati. Ni är så modiga, fortsätt att kämpa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0