TACK FÖR FÖRTROENDET!

SSU Göteborgs distriktsstyrelse har nu konstituerat sig. Jag vill med glädje och stolthet tacka för förtroendet som internationell ledare och miljö/klimatansvarig för Sveriges finaste SSU-distrikt!

Det ska bli mycket spännande. En av anledningarna till att jag engagerade mig politiskt var mitt stora intresse för internationella frågor. För mig har Sverige aldrig riktigt räckt till, jag har alltid velat se utanför vårt lands gränser och samtidigt som att jag är stolt över det samhällsbygge vi byggt upp i Sverige ser jag också en värld full av orättvisor och likgiltighet mot de som har det allra svårast.

När jag ser människor lida och kämpa för att överleva medan vi klagar över småsaker känner jag ett ansvar över att göra allt det jag kan för att förbättra världen. Det kanske inte är så mkt men viljan är desto större. Inte för att jag tkr synd om dem, utan för att jag tror på en jämlik värld där alla har möjlighet att utveckla sina drömmars mål. Det handlar inte om att ge pengar. Det handlar om att ge frihet och möjligheter. Därför kommer jag fortsätta att kämpa för en bättre tillvaro, såväl i Sverige som i Burma, Iran, Västsahara m.fl.

Det internationella året ser lovande ut. Jag tror att SSU kan och bör driva de internationella frågorna och väcka liv i debatten. Vi måste se till så att vårt parti bildar opinion och tar intiativ i utrikespolitiska frågor, inte bara följer opinionen och replikerar Moderaterna. Det är inte värdigt svensk utrikespolitik.

Det är dags att ta tillbaka intiativet och det är dags att börja nu!




RSS 2.0